Hafta İçi : 09:00 - 19:00

Cumartesi: 09:00 - 14:00 Pazar: Kapalı

+90 216 511 1 511

info@portakaldis.com

Doğu Mah. Cami Sok. No:9

Pendik / İstanbul

İmplantoloji

...

İmplantoloji

Dental implantlar diş kaybının olduğu bölgelerdeki diş eksikliğini gidermek amacıyla yapılmakta olan,  kök görevi gören titanyum vidalardır. Doğal diş kökünü taklit eder.

Dişler çekildikten sonra o dişlerin etrafını saran kemik zamanla erimeye başlar, buna rezorpsiyon denir. Kemiğin bu şekilde kaybı sonucunda yüzün profili bozulur, dudak desteği ortadan kalkar, ağız çevresindeki kırışıklıklar artar ve burun ve çene ucu birbirine iyice yaklaşır. Bu nedenlerle, çekilmiş dişlerin köklerinin yerine implant yerleştirilmesi düşünülmelidir. Kemik, implant yüzeyleri ile sıkı bir bağ kurar, doğal dişler gibi fonksiyona girmelerini sağlar. Isırma ve çiğneme fonksiyonları kemiği stimüle ederek kemik erimesini önlemektedir.

Dental implantların kullanımı ile ağız doğal haline en yakın bir şekilde restore edilir. Bu sayede komşu dişlerin de kesilmelerine gerek kalmamaktadır. Eksik dişleriniz varsa ve implant yapımı için olumsuz bir durumunuz yoksa en doğru işlem implant uygulamasıdır. İmplant uygulaması genellikle klinik koşullarında ve lokal anestezi altında yapılmaktadır. İşlemden 1 hafta sonra operasyon sonrası konulan dikişler alınır. Kemik kalitesine göre genellikle 1.5 – 3 aylık bir bekleme süresi sonrası implantların üzerine protez yapımına başlanabilir.

Hangi Durumlarda İmplant Yapılır?

  1. Bazen tek diş eksikliğinde köprü yapıp diğer dişleri küçültmek yerine dişsiz bölgeye yerleştireceğimiz bir vidayla eksikliği gideririz.
  2. Arka bölgelerde diş olmayan hastalarda takılıp çıkarılan hareketli dişler yerine implant yapılarak tedavi sabit protezler ile bitirilir.
  3. Tamamen dişsiz ağızlarda haraketli damak şeklindeki protez ağızda oynamasın diye yerleştirilen 2, 3 veya 4 implanttan destek alınır.Hasta konforunu oldukça arttırmaktadır.
  4. Eğer hastamızın ağzında hiç diş yok ise kemik yeterli ise minumum 6 implant yapılarak sabit dış protezi yapılabilir.
  5. Uygun şartlarda 4 implant üstüne “all on four ” denilen yöntemle sabit protez diş yapabilmekteyiz.

İmplant Tedavisinde Gözlenebilecek Riskler

Ağız içi ya da dışı tüm cerrahi işlemlerde gözlenebilecek risklerden farklı bir risk söz konusu değildir. Bunlar erken dönemde enfeksiyon ve alerji, protezlerin tamamlanmasından sonraki geç dönemde ise yetersiz ağız temizliğine bağlı iltihaplanmalar şeklinde ortaya çıkabilir. Özellikle erken dönem iyileşmesi sırasında sigara kullanımı başarıyı olumsuz etkilemektedir.?

İmplantlar Arasında Kalite Farkı Var mıdır?

Mutlaka ki kullanılan ürünler arasında fark vardır. Kullanılan ürünün garanti belgesinin olmasına sertifikalı olmasına dikkat edilmelidir.Kliniğimizde  her kemik türüne ve hasta bütçesine uygun çeşitlilikte farklı implant markaları kullanmaktayız.

İmplantta Kanser Riski Var mıdır?

Tıbbi literatürde implantların kansere neden olduğunu gösteren hiçbir bulguya rastlanmamıştır.

İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürmektedir?

Bu süre, durumunuza, ihtiyaçlarınıza ve yapılacak işleme bağlıdırAmeliyat süresi 20 dk ile iki saat arası değişebilir. Bütün bir tedavi bir ya da bir dizi ameliyat ve randevu gerektirebilir. Süre tamamen kişinin ağız yapısına kemik durumuna ve planlanan proteze göre değişir. Süreyi uzatan implantın yapılma süresinden çok kemiğe tutunma süresidir.

İmplantlar Yerleştirildikten Hemen Sonra Protezlerim Takılabilir mi?

Implantların kemik ile tam birleşmesini (Osteointegrasyon) sağlamak için iyileşme dönemi olan ilk 3 ay boyunca implant üstüne gelen yüklerin en aza indirgenmesi gerekir. Ancak doktorunuz bu iyileşme süresinde size uygun bir geçici protez yaparak sizin bu dönemi konforlu geçirmenizi sağlayacaktır.

İmplantlar Temizlenmeli mi?

İmplantların ağız içindeki yabancı cisimlerdir. Temizliği çok önemlidir. En az kendi dişiniz kadar temizlemelisiniz. İmplantların temizlikleri belli bir öğrenme süreci gerektirse de zor değildir. Ancak bu iş için yeterli zamanı ayırmanız gerekmektedir. Unutmamanız gereken şey, bu tip bir tedavinin başarılı olması için gerekli en önemli faktörün düzenli ağız bakımı olduğudur. Hekiminiz tarafından temizlik için gerekli eğitim verilecek, arayüz fırçası, ağız duşu, diş ipi gibi gerekli ürünler önerilecektir.

İmplant Yerleştirilirken Acı Duyar mıyım?

Ağız içindeki diğer tedavilerimizde uyguladığımız gibi implantta da lokal anestezi uygulamaktayız ve hiç ağrı duyulmamakta, işlem sonrasında ağrı duymamanız için de gerekli ilaçlar verilmektedir. Çok korkan hastalarımız implant uygulamalarını sedasyon ya da genel anestezi ile yaptırabilir.

Hizmetlerimiz - Tedaviler

Hizmetlerimiz - Diş Problemleri

Hizmetlerimiz - Diş Sağlığı

Hizmetlerimiz - Diş Estetiği